vko.29 // 22.7.2020

Otteluraportti: FC Lahti kaatui Kuopiossa

Otteluraportti: FC Lahti kaatui Kuopiossa

Kuva: Juha Tamminen

Kovassa ottelutahdissa seilaava FC Lahti koki selvän tappion Kuopiossa, kun KuPS voitti maalein 3-0 (2-0). Seuraava kamppailu tulee pian. Lahti matkustaa Turkuun lauantaina, jossa vastaan tulee TPS.

Lahti oli vaikeuksissa kuopiolaisten vahvan hyökkäyksen kanssa, eikä onnistunut omista harvoista paikoistaan. Yksi pelin käännekohtia oli ensimmäisen puoliajan tilanne, jossa Lahti hukkasi hyvän tasoituspaikan.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. KuPS:n Ilmari Niskanen oli viedä kotijoukkueen kahdesti johtoon jo ensimmäisen kympin aikana. Ensin Niskanen laukoi moukun ylärimaan ja minuutteja myöhemmin Patrick Rakovsky otti tärkeän lähitorjunnan Niskasen päästyä loistopaikkaan. KuPS siirtyi 1-0 johtoon 16. minuutilla, kun pallo pelattiin Lahden topparien ja maalivahti Rakovskyn väliin. Urho Nissilä pääsi siirtämään kuopiolaiset läheltä johtoon.

FC Lahden ensimmäiset hyökkäykset olivat Jasin Assehnoun ja Vahid Hambon kuljetusten varassa. 25. minuutilla Jean Christophe Coubronne löysi tarkalla keskityksellä KuPS-maalille nousseen Dimitry Imbongon. Pusku vapaasta paikasta suuntautui niukasti takatolpasta ohi.

KuPS siirtyi kahden maalin johtoon sekavan tilanteen päätteeksi. Pallo pyöri pitkään Lahden kenttäpuoliskolla ja lopulta se kimposi onnekkaasti kuopiolaisille. Udo pääsi tälläämään pallon kuudentoista rajalta takakulmaan 44. minuutilla.

Toiselle puoliajalle Lahti vaihtoi Eemeli Virran Matti Klingan tilalle keskikentälle. KuPS laski ryhmitystään, mikä antoi Lahdelle enemmän pallonhallintaa. Alemmaksi vajonnut KuPS-puolustus oli kuitenkin hankala kierrettävä Lahdelle. Edellisessä pelissä maalannut Mikko Kuningas pääsi yrittämään reilun tunnin kohdalla, mutta pallo ajautui ennen laukausta lähelle kuPS-vahti Otso Virtasta.

Toisessa päässä KuPS teki kolmannen, kun Niskanen pommitti pallon verkkoon 64. minuutilla. Maalin jälkeen ottelun suurin jännite katkesi. Molemmat saivat vielä puolittaisia tilanteita, mutta numerot eivät enää muuttuneet. Lähimmäksi pääsi Virta, joka sai nappisyötön Hambolta.

-Huono maku jäi. Ensimmäisellä puoliajalla tehtiin peli aivan liian helpoksi KuPS:lle. Peiliin pitää katsoa, ja täytyy nyt siirtää katse ensi lauantain peliin, Mikko Kuningas kertasi Ruudun TV-haastattelussa.

FC Lahti:

Rakovsky, Coubronne, Lahti (Isotalo 84'), Viitikko, Arkivuo (Jäntti 74'), Kuningas, Eninful, Klinga (Virta 46'), Hambo, Imbongo (Rashica 74'), Assehnoun (Zeqiri 64')

Varoitukset: Imbongo 55', Virta 72'