vko.39 // 4.10.2019

​KPV-ottelussa vieraina FC Lahden ensimmäinen liigajoukkue

​KPV-ottelussa vieraina FC Lahden ensimmäinen liigajoukkue

Joukkuekuva 1999, nimen perässä pelattujen otteluiden määrä ja maalit. Ylärivi: Tuomas Kuparinen 18/1, Rodrigo 16/2, Niki Helenius 8/2, Jarkko Koskinen 26/2, Mika Motturi 26/0, Björn Hofvendahl 24/3, Mika Väyrynen, 15/1, Mikko Harila 21/0. Keskirivi: Kimmo Vapamaa, Eino Kokko, Luciano Martins 8/0, Petri Järvinen 14/1, Petri Pasanen 27/0, Duda, Heikki Haara, Timo Marjamaa 27/5, Deco 10/0, Jari Kaasalainen 16/2, Jommi Salonen, Pekka Penttinen. Alarivi: Lasse Peltonen 22/1, Ilkka Virtanen, Niko Simola, Esa Pekonen, Toni Etu-Seppälä 11/0, Jyrki Maisonlahti, Tatu Niskanen, Juha Tuominen. Ei kuvassa: Tomi Kinnunen 13/0, Ismo Lius 2/1, Ville Väisänen 7/0, Péter Kovács 28/10, Bola 13/1, Simon Antal 5/1, Ville Väisänen 7/0.

FC Lahden ensimmäisestä liigakaudesta tuli kuluneeksi tänä vuonna 20 vuotta. Sen kunniaksi FC Lahti on kutsunut KPV-otteluun koko kauden 1999 joukkueen VIP-tiloihin. Myös KPV-ottelun käsiohjelmassa on pureuduttu kyseisen vuoden tunnelmiin.

FC Lahden kausi 1999 oli tapahtumarikas. Kausi alkoi kotiottelulla Rovaniemen Palloseuraa vastaan, josta Lahti otti ensimmäisen liigavoittonsa brasilialaisen Rodrigon maalilla. Kesällä mastokaupungin ylpeys ajautui tappiokierteeseen ja sarjasijoitus valui alemmas ja alemmas. Syksyllä päävalmentaja Esa Pekonen sai väistyä Jari Pyykölän tieltä. Pekonen kuitenkin nähtiin vielä kentällä pelaajana, sillä Lahti kärsi pahasta pelaajapulasta.

Lopulta kausi huipentui kaksiosaiseen liigakarsintaan FF Jaroa vastaan. Vierasottelussa Lahti taisteli viimeiseen mieheen ja saavutti maalittoman tasapelin. Kotiottelun panokset olivat valtavat ja FC Lahti meni johtoon Jarkko Koskisen rangaistuspotkumaalilla. Johto kesti ottelun loppuun asti ja Radiomastojen alla juhlittiin yhtä villisti kuin mestaruutta.