United toiminta

FC Lahti United - yhteistyö

United - toiminnan tarkoituksena on tarjota yhteistyöseurojen lahjakkaille ja motivoituneille pelaajille polku Suomen huipulle FC Lahden liigaorganisaatiossa sekä sen jälkeen vieläkin pidemmälle kohti kansainvälisiä kenttiä. Yhteistyöseuralle tarjotaan mahdollisuus rakentaa pelaajille polku, jonka varaan tavoitteet voidaan rakentaa pitkäjänteisesti.

Pelaajan kehittyminen ja harjoittelu tapahtuvat pelaajan omassa seurassa – oman seuran johdolla ja valmennuksessa. United - yhteistyö tuo pelaajalle lisätapahtumia, joita yhteistyöseurat eivät välttämättä yksinään pystyisi tarjoamaan.

D12-C15 ikäluokkien toiminta

United - toiminta alkaa D12 - ikäluokassa ja jatkuu yhteisjoukkuetoimintana C15 - ikäluokkaan asti. Näissä tapahtumissa pelaajat kootaan vuosittain pelaamaan ikäluokkiensa kotimaisiin ja ulkomaisiin huipputurnauksiin sekä yksittäisiin peleihin. United joukkueen turnausten ja pelien kautta pelaaja saa kokea haasteita tasokkaassa toimintaympäristössä.

B16 - A20 ikäluokkien toiminta

B- ja A-ikäisiä pelaajia kartoitetaan yksilöllisesti FC Lahden järjestämillä testileireillä ja pelitapahtumissa. Pelaajia tarkkaillaan myös heidän omissa seuroissaan. Pelaajia voidaan kutsua myös yhteistyöseuran esityksen perusteella harjoittelemaan ja tutustumaan FC Lahden toimintaan kauden aikana.

Koko toiminnan tavoitteena on nostaa pelaajia liigajoukkueeseen harjoittelemaan ja pelaamaan ammattimaisesti sekä kehittää pelaajia kansalliselle huipulle ja jopa ulkomaille asti. FC Lahden kansainvälisten yhteistyöseurojen kautta pelaajat voivat saada kokemuksia ulkomailla pelaamisesta jo ennen mahdollista siirtoa ulkomaille.

FC Lahden yhteistyöseuroista FC Lahteen siirtyneistä pelaajista voidaan mainita:

- Jasse Tuominen (1995) FC Reipas: ammattilaiseksi FC Lahteen 2015. 2016 liigassa 10 maalia sekä U21 maajoukkue. 2017 A-maajoukkue ja siirto Bate Borisoviin.- Santeri Hostikka (1997) PKKU: ammattilaiseksi FC Lahteen 2016. Suomen U21 maajoukkueen vakiokalustoa ja kutsu Suomen A-maajoukkueeseen. Siirto Puolan pääsarjan Pogoń Szczeciniin 2019.


- Fareed Sadat (1998) FC Espoo: ammattilaiseksi FC Lahteen 2016. Afganistanin A-maajoukkue 2018.- Teemu Jäntti (2000) PKKU: ammattilaiseksi FC Lahteen 2018. U19 maajoukkue 2018.

- Jasin Assehnoun (1998) FC ESPOO: ammattilaiseksi FC Lahteen 2018. U21-maajoukkue 2019.

- Mikko Kuningas (1997) PEPO: ammattilaiseksi FC Lahteen 2015. U19 sekä U21-maajoukkue 2016- 2017.


FC Lahti auttaa nuorta pelaajaa opiskelu- ja asuntoasioissa, kun pelaaja siirtyy FC Lahteen. Opiskelupaikkoina Lahdessa ovat ammatilliset oppilaitokset tai urheilulukio. Pelaajan tehdessä sopimuksen seuran kanssa, hän myös melkein poikkeuksetta asuu Lahdessa.

United - toimintaa johdetaan FC Lahden organisaatioista.

FC Lahden yhteistyöseurat vuonna 2019 ovat:

FC Espoo http://www.fcespoo.fi/

JäPS http://japs.sporttisaitti.com/

PK Keski-Uusimaa http://pkku.fi/

FC Kuusysi http://fckuusysi.fi/

FC Reipas http://www.fcreipas.fi/

LAUTP https://www.lautp.net/

NJS https://www.njs.fi/


FC Lahden United toimintaa johtaa Mika Sandberg

mika.sandberg@fclahti.fi

+358 45 1676625